ANGELI hairstyling hoofdsponsor van Edes team Run4Care

28 April, 2011 12:32

Knipmarathon voor kankerpatiënten

EDE - Laat uw haren groeien en stel uw knipbeurt uit tot vrijdag 10 juni en zaterdag 11 juni. Kapsalon ANGELI hairstyling aan de Molenstraat in Ede houdt dan een knipmarathon van vrijdagavond acht tot zaterdagavond acht uur. De totale opbrengst is voor Roparun. Het jaarlijkse evenement dat inmiddels meer dan tweehonderdvijftig teams op de been brengt om met een sponsorestafetteloop van Parijs naar Rotterdam geld bijeen te brengen voor kankerpatiënten.

"We willen één keer per jaar echt uitpakken met iets groots", legt eigenaresse Astrid de Jager van ANGELI hairstyling uit. "De verzoeken om aan een goed doel bij te dragen nemen alsmaar toe en dan moet je keuzes maken. Extra steun aan kankerpatiënten die hun situatie verbeterd is zo'n doel. Roparun heeft intussen haar bestaansrecht als stichting bewezen en daaraan dragen wij graag als kapsalon bij".

Monsterrace

Overigens een familieaangelegenheid, want echtgenoot Gerdo is deelnemer en daarmee ook individuele sponsor. Hij traint al maanden om de afstand Parijs-Rotterdam met het Edese team Run4Care te volbrengen. Dit team doet voor de vierde keer mee met vijfentwintig deelnemers plus drie reserves. Acht lopers die de hele afstand (ruim vijfhonderd kilometer) in estafettevorm afleggen. Daarnaast vergezellen fietsers - die de lopers navigeren - verzorgers, cateraars en de chauffeurs van zowel de twee busjes als de Ginaf truck "Brummetje" hen.
Astrid de Jager is op twee sporen actief voor Roparun. De organisatie van de knipmarathon enerzijds en de ondersteuning van haar meelopende man. "Het is een monsterrace. Ze lopen in amper twee dagen elk anderhalve marathon. In estafettevorm, dus iedere keer korte stukjes, terwijl het voor lange afstandlopers gemakkelijker is meteen een fors traject af te leggen. Ze lopen ook 's nachts en hebben tussendoor maar een paar uurtjes slaap".
Haar voorbereiding is misschien minder intensief, maar ze moet wel 24 uur op de been blijven. Ervoor zorgen dat het team stylisten ook 's nachts de vereiste kwaliteit levert. Aan de vaste klanten die hun steun al toezegden, maar hopelijk ook veel nieuwe mensen die zich voor het goede doel laten knippen.
"Gerdo blijft er bij, hij wil niet dat we 's nachts alleen zijn in de salon. Hij zegt dat hij onderweg naar Parijs wel slaapt. Het is zwaar voor hem, maar hij en zijn teamgenoten verheugen zich op de aankomst op tweede Pinksterdag in Rotterdam. Dat schijnt onbeschrijfelijk te zijn. Vooral als ze langs de Daniel den Hoedkliniek komen met patiënten in rolstoelen en in bedden".

Geld

Het gaat om geld, natuurlijk gaat het vooral daarom. Geld voor mensen met kanker. Vrijwel iedereen heeft of krijgt ermee te maken. Zelf of via dierbaren. De Roparun expandeert en heeft in negentien edities al veertig miljoen euro opgebracht. Geld voor extra's die er anders niet zijn. De animo om via Roparun bij te dragen groeit en daarom heeft de stichting (die organiseert, coördineert en distribueert) inmiddels uitbreiding in Hamburg gezocht.

Het Edese Run4Careteam beperkt zich tot fondsenwerving en sponsoring in 'eigen huis'. Met acties, vooruitlopend op de race, en nu met de knipmarathon van hoofdsponsor ANGELI hairstyling. "We hebben extra, gekwalificeerd personeel via onze productleverancier L'Anza en kunnen van vrijdag tot zaterdag heel veel mannen, vrouwen en kinderen wassen en knippen. Uiteraard hopen we dat veel van onze vaste klanten, maar ook anderen die het doel willen steunen, aan de vooravond van de start van deze twintigste Roparun in onze salon komen. Al zal het best vermoeiend zijn weet ik zeker dat een grote opkomst het Edese Run4Careteam extra stimulans zal geven om de Roparun tot een goed einde te brengen", besluit Astrid.

Meer info: www.run4care.nl.

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?