Astrid de Jager nieuwe eigenaar ANGELI hairstyling

27 Oktober, 2010 12:01
Foto: Astrid de Jager:

Foto: Astrid de Jager:

EDE - ,,Wij willen een kapsalon zijn waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Modern qua aanpak, op hoog niveau in kwaliteit en met – nog - meer aandacht voor individueel advies'', zegt Astrid de Jager, sinds een paar weken eigenares van dames- en herensalon ANGELI hairstyling aan de Molenstraat 149 (hoek Schaapsweg) in Ede. Een al meer dan een halve eeuw bestaande salon die een indrukwekkende metamorfose heeft ondergaan. In strak wit en zwart uitgevoerd, licht en ruim. Toegankelijk, persoonlijk en met een nieuwe aanpak.
Astrid de Jager is het levende visitekaartje van ANGELI hairstyling. Tot in de puntjes verzorgd, prachtig kapsel en vooral vriendelijk. Het obligate 'klantgerichtheid' is haar op het lijf geschreven en de vele bloemstukken in haar net overgenomen bedrijf getuigen daarvan. Evenals de enthousiaste reacties over de veranderde inrichting. ,,Wat een ruimte en wat een licht. Prachtig'', zegt een vaste klant bij binnenkomst.

Familiebedrijf

Ze is blij met de vele positieve reacties, maar blijft professioneel. Vastbesloten in de veelheid van kapsalons de extra's te bieden en het onderscheid te maken. Zonder daarbij de decennialange geschiedenis van het bedrijf tekort te doen. Want eigenlijk zet zij het familiebedrijf De Jager voort. In 1960 begon de grootvader van haar echtgenoot op dezelfde plek een herenkapsalon met de naam Angeli, afgeleid van de voornamen van zijn vrouw Annie (An), zijn eigen naam Gerrit (Ge) en dochter Lidy (Li) Een paar jaar later werd de oprichter bijgestaan door zijn gelijknamige zoon Gerrit de Jager, die er een dameskapsalon aan toevoegde. Deze 'tweede generatie' De Jager bleef bijna vijftig jaar het boegbeeld van ANGELI hairstyling. Schoondochter Astrid heeft hem daarin twintig jaar bijgestaan en neemt nu de scepter over. Al heeft Gerrit de Jager beloofd nog minstens een paar jaar te zullen adviseren. ,,Hij is gelukkig nog niet helemaal weg'', zegt Astrid.

Eigen stijl

Toch is zij nu degene die bepaalt en ontwikkelt ze nadrukkelijk een eigen stijl. Heel zichtbaar in de gedaanteverandering die de salon heeft ondergaan. Evenzeer in werkwijze en doelstelling. ,,We gaan meer uitleggen'', zegt ze. ,,Vertellen hoe we werken en waarom we bepaalde keuzes maken. Ons huidige personeel (zes mensen) werkt hier al meer dan tien jaar en is van het hoogste niveau. Het zijn topstylisten en we breiden voortdurend onze kennis en vakbekwaamheid uit. Verder is het productassortiment fors uitgedund."

ANGELI hairstyling heeft het alleenrecht het vooraanstaande merk L'Anza in de gemeente Ede te gebruiken en verkopen. ,,L'Anza is milieuvriendelijk en niet op dieren getest. Bovendien mensvriendelijk, want het bevat geen schadelijke alcohol en is uiteraard wel effectief, zowel voor verzorging, styling als herstel."

Breder spectrum

Astrid de Jager maakt duidelijk dat 'haar' werkwijze is gericht op een breder spectrum van haarverzorging. Te beginnen met deskundig advies en via vakkundig knippen, kleuren en alle andere facetten van het pure kappersvak, desgewenst eindigend met visagie.

Voor die service is een speciale afdeling in de vernieuwde salon ingericht.

Verleden en toekomst ontmoeten elkaar. Wat blijft is de aandacht voor elke klant, man of vrouw. Wat is en komt is een nieuwe aanpak van een voortvarende, energieke nieuwe eigenaresse. Vertrouwd in twintig jaar werken in ANGELI hairstyling, wil ze haar naam en inbreng toevoegen.

Koopavond

Plannen voor een koopavond, waarop werkende mannen en vrouwen gemakkelijker tijd vinden zich te laten verwennen, zijn al rond. In januari wordt vastgesteld welke avond.

Ze gaat bijeenkomsten organiseren om haar missie 'meer uitleggen' op een informele manier vorm te geven.

Stijlvol

Astrid de Jager kiest voor stijlvol en laat dat blijken in alles, zelfs de bladen die in veelvoud ter inzage op de leestafel liggen.

Tenslotte bekent ze dat het voor haar het belangrijkste is dat alle klanten 'zich hier op hun gemak voelen en persoonlijk bejegend weten en bovendien blij zijn met wat we voor hen doen, met hun haren en hun persoon'.

Aardig extra, in dit deel van de Molenstraat/Schaapsweg kun je nog vlakbij ANGELI hairstyling gratis parkeren.

De officiële opening is zaterdag 6 november.

Bron: Ede Stad

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?