Big City Lover

20 Mei, 2016 09:01
Astrid de Jager
Astrid de Jager

Ik ben een big city lover. Luidruchtige winkels, krijsende straatmeeuwen en die unieke tramgeluiden; ik hou d’r van. Van tijd tot tijd zoek ik het grootstedelijke leven op en geniet dan enorm. Aan het eind van zo’n dagje rijd ik in volle tevredenheid terug naar huis. Bij het binnenrijden van ons stadje waardeer ik nog meer het groen en de gemoedelijkheid. Je kunt het meisje wel uit Gelderland halen, maar krijg het landschap maar eens uit het meisje.

Het is heerlijk om in grote steden te zijn. Het is verrukkelijk wonen in onze provincie. Om eerlijk te zijn vind ik Ede en Bennekom zelfs hipper. Voor de allerleukste boetieks en de chique modezaken hoef je niet in de auto te stappen. Onze bakkers verkopen croissants van Franse kwaliteit en in onze koffiebars is het gezelliger dan bij die aanstellerige Amerikaan. Bevlogen ondernemers en succesvolle zelfstandigen vind je hier op elke straathoek.

We hoeven nergens heen want de halve wereld is bij ons. Is je kind of je schoonmoeder toe aan een cool down? Vertrek per voet naar Bernardo’s IJssalon voor een heerlijk ijsje en de laatste nieuwtjes, want je ontmoet er half Ede. Verlangen naar de Italiaanse zon? Doe een avondje Sole d’Italia bij de Sardijn Giovanni Serelli. Zijn menukaart is delizioso, maar je kunt hem ook de vrije hand geven. “Verras mij, Giovanni” en een knipoog is daarvoor genoeg. Dineer je graag met pianomuziek en kristallen wijnglazen? Het Oude Politiebureau heeft een heuse masterchef in dienst. Wil je het liever trendy? Kom dan voor een groene salade of een echte rundvleesburger naar stadscafé Oscar. Een klassiek Franse ‘pan bagnat’ heet daar trouwens een banjabroodje, want we blijven heel gewoon, nietwaar? En om baldadig óf beschaafd uit te gaan kun je naar Premier, ook voor de VrijMiBo met je vriendinnen. Pas wel op, want gezelligheid kent geen tijd en zo’n uitje kan aardig in de kleine uurtjes lopen. Niet dat het heel erg is want eigenaar Eric brengt je gerust naar huis, achterop zijn bagagedrager. Dat is misschien wel het grootste voordeel van zo’n dorpse stad: als je zelf niet meer weet wat je gedaan hebt, dan kan iemand anders je dat wel vertellen. Mij bevalt dat uitstekend. Liever kleinstedelijk gezien dan grootstedelijk anoniem.

See you next time!

Astrid de Jager

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?