Echtheid

24 November, 2014 08:38
Astrid de Jager
Astrid de Jager

Sneeuwwitte bergtoppen, glooiende skipistes, trekharmonicamuziek en gezellige blokhutten met dampende goulashsoep. Geplaveide straatjes en vriendelijke pleintjes van lieflijke wintersportdorpjes waar het zo heerlijk ruikt naar houtkachels en dennenbomen, en waar iedereen vrolijk is en niemand het koud heeft: he-le-maal niks heb ik ermee. Wintersport? Nee dank u. Als ik mijn teenslippers niet aan kan, heb ik geen vakantie.

Twee wintersportweken deed ik net alsof, maar in mijn hart was ik doodongelukkig. Warm had ik het geen moment, in mijn geleende skipak leek ik op een Fruittella en het skiën ging mij bar slecht af. Toch bleef ik hopen op een gymnastisch wonder. Een dramatische valpartij maakte Goddank een eind aan mijn Utopia, de waarheid kwam mij als geroepen. Ik. Ben. Geen. Skiër. Punt.

Een beetje jammer is het wel. Die sneeuw kan me nog steeds gestolen worden, maar de skikleding is tegenwoordig zó sexy. Het staat vrouwen geweldig, en het is vast heerlijk warm. Ik vermoed dat veel van mijn seksegenoten hun wintersportplezier vooral halen uit het dragen van dat gedurfde dieppaarse dons-ensemble met de bijpassende hoofdband van zacht fleece. Of het fluweelzwarte skipak met tedere randjes nepbont en afgezet met goudkleurige biezen. Of die champagnekleurige broek -hoog in de taille- met bijbehorende slank afkledende parka in chique chocoladebruin. Het haar in een sportieve coupe, voorzien van een zachte herfstkleur of subtiele low lights waarmee zó aan het kerstdiner geschoven kan worden. Surfend over het internet mijmer ik over mijn eigen gedroomde ski-outfit. Van november tot februari zou ik er zo bij willen lopen. Gewoon, in Ede en Bennekom. Nooit meer zou ik het koud hebben, prachtig zou het mij staan.

Ik ben geen skiër, maar ik heb heel veel skiliefhebbers oprecht lief. Ik neem hen serieus en hoop op een geweldige skiseizoen. Ik weet dat de glühwein, de afterparties, de skileraren, de braadworsten met zuurkool en de superkekke outfit voor de meeste wintersporters bijzaken zijn. Zij gaan voor de sneeuw en de sportiviteit. En hoewel mode mijn passie is, weet ik ook heel goed waar aantrekkelijkheid inzit. De koningin van de piste ben je niet vanwege het trendy skipak, de merkzonnebril of die verpletterende skikunsten. Dat ben je omdat je doet wat je leuk vindt. Het draait om échtheid. Niet om perfectie.

Ik wens iedereen een daverende decembermaand.

See you next time!

Astrid de Jager

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?