Geur

18 Augustus, 2016 09:51
Astrid de Jager
Astrid de Jager

Op de Mavo had ik een gymleraar, net als iedere scholier, en de mijne heette Mark. Hij was nauwelijks ouder dan de vierdeklassers, hetgeen voor onbekende sensaties zorgde in ons puberlijf en waarschijnlijk ook in zijn ontluikende adolescentie. Eén gelukzalige moment beleefde ik toen ik een enkel verzwikte en Mark mij naar de kleedkamer tilde. Zijn geur van Davidoff, vers zweet en oude gymschoenen staat voor eeuwig in mijn brein geëtst.

Je eigen geur valt nauwelijks te verbergen. Dat geldt trouwens ook voor emoties en herinneringen, lieve lezers. Niet voor niets zijn deze sensaties met elkaar verbonden. Doorgaans is een geur genuanceerd. Fijnzinnig. Geraffineerd. Iedereen kent wel de man met de natuurlijke geur van verbrand hout of de vrouw met het aroma van bloemen, helemaal van zichzelf. Geuren brengen emoties voort - daar is dat woord weer - en emoties zijn uitgesproken eerlijk. Het lichaam liegt niet, de geur nog minder. Of het nu een parfumflesje, je bodylotion of je natuurlijke bloemenkrans is; jouw lichaam draagt jouw geur zoals alleen jij dat doet.

Ik hou van authentiek en puur, met namaak heb ik niets. Puur is voor mij alles wat bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ik ben dolblij met de artistieke makers van die allerheerlijke ‘fragrances’. Als je elke dag dichtbij mensen mag zijn, zoals wij kapsters, dan stuit je soms zomaar op een bijzondere geur. Gemaakt door een romantische ontwerper of eigenwijze geurengek en alleen te koop op een onbereikbare plek. In een enkel geval doe ik oprecht veel moeite om de geur te achterhalen. “Wat een heerlijke geur draag je. Hoe heet ‘t? Wacht, ik schrijf het even op.” Meestal laat ik het erbij, omdat ik weet dat dit unieke aroma past bij deze man of vrouw, en bij niemand anders. De mix van Davidoff, zweet en gymschoenen vond ik nooit meer terug, maar van mij mag-ie in een flesje. Ter herinnering aan Mark en mijn heerlijke Mavo-jaren. De kortste weg naar het hart is via de neus.

See you next time!

Astrid de Jager

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?