Jij

5 Januari, 2015 08:39
Astrid de Jager
Astrid de Jager

En, hoe ben jij 2015 begonnen? Was het schoorvoetend, hoopvol, positief, enthousiast of misschien met een beetje spanning? Omdat je dit jaar trouwt, een nieuwe baan hebt of omdat er een wens in vervulling gaat? Misschien ben je van plan om in 2015 op eigen benen te staan -voor het eerst of na een hele lange tijd- en maakt dat je een beetje bang. Dat is begrijpelijk. Maar weet je? Buiten je comfort zone is het leven soms stukken leuker.

2015 is volgens de Chinezen het Jaar van de Geit. Een vereniging van bouwende stropdasmannen riep dit jaar uit tot ‘Jaar van de Ruimte’ en de cultuurclub van de overheid noemt dit ‘t Vincent van Gogh-jaar. De Verenigde Naties vinden 2015 het Jaar van het Licht -wat dat ook betekenen mag- en ergens las ik ook nog iets over ‘het Jaar van de Vrijwilliger’ en ‘het Jaar van de Zonnebloem’. Heus, ik vind het allemaal reuze prachtig. Zonnebloemen en Van Gogh, vrijwilligers en ruimte, de geit en het licht; het is vast allemaal nuttig. Maar hé, in 2015 ga jij trouwen of scheiden. Je krijgt een kind of juist niet. Je verlangt naar een nieuwe baan, een leuk huis of naar de liefde van je leven. Je wilt afvallen, opknappen of jezelf zijn. Eindelijk, blijvend, voorgoed. Ik wil hiermee maar zeggen; waar hebben wij in 2015 nou écht behoefte aan?

Ik ben kapster met twee eigen salons, en ik doe dat met hart en ziel. In mijn kleine universum hebben mannen, vrouwen en kinderen iets heel eenvoudigs nodig. Iets dat onbetekenend lijkt, maar in werkelijkheid groots is. We hebben het wel, we gebruiken het meestal voor een ander. Te weinig misschien, of te selectief. In ieder geval zijn we te zuinig daarmee. Het begint met een A, en het is ‘Aandacht’. Daarom roep ik, Astrid de Jager, 2015 uit tot het Jaar van de Aandacht. Tatatataaa…

De A van Aandacht is niet te koop. Je kunt het alleen maar gunnen. En het begint bij jezelf. Als jij je lekker voelt, ben je in staat oprechte aandacht door te geven. Dus hoe 2015 voor jou ook zal zijn, de A van Aandacht maakt het verschil. Ga er kwistig mee om, en gun het vooral jezelf. In het Jaar van de Aandacht draait het om jou. Je mag er helemaal zijn.

Ik wens je een fantastisch jaar.

See you next time!

Astrid de Jager

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?