Mannen zijn net mensen

31 Januari, 2014 08:31
Astrid de Jager
Astrid de Jager

In een oude verhuisdoos ligt een vrijwel ongelezen exemplaar van de voormalig-bestseller ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’. Ik kreeg het boek als twintiger, ergens in de vroege jaren negentig. Na het lezen zou ik alles snappen van het mannenbrein, maar zover kwam het nooit. Het boek was saai en na het eerste hoofdstuk had ik een afkeer van de auteur. Hij was met zijn tweede vrouw zo intens gelukkig, en dat kwam natuurlijk door hun eindeloze geduld, liefde en vooral begrip voor elkaar. Want mannen zijn compleet andere wezens dan vrouwen, volgens het boek. Ik geloofde er toen al geen bal van.

Honderden mannen heb ik de afgelopen jaren geknipt, gekleurd, geschoren, geföhnd en een hoofdmassage gegeven. Mannen zijn anders, dat is waar. Maar ik kan je vertellen; ze zijn zeer zeker gewoon afkomstig van deez’ aard. Net als vrouwen, en daarmee bedoel ik dat het wel meevalt met die verschillen. Ik heb mooie mannen en vrouwen gezien met een fantastische uitstraling en zelfvertrouwen voor een heel leger. Maar ik zag ook prachtige mensen met een droevig zelfbeeld en onredelijke obsessies over huid, haar en gewicht. Mannen zijn geen betere wezens. Vrouwen zijn dat trouwens ook niet.

Mannen zijn anders dan vrouwen. De haren voelen anders aan, hun huid is steviger, het lichaam gespierder. Ze praten anders, zijn meer to-the-point. Mannen zijn van huis uit jagers. En mannen hebben altijd haast. Maar ze maken zich druk om dezelfde zaken en zoeken naar identieke zekerheden. Mannen en vrouwen verlangen hetzelfde; vrolijkheid, liefde, familie, een gezin. Ik geef toe dat ik eeuwigdurend van mannen houd. Ook van vrouwen trouwens.

Ervaring begint bij onervarenheid, en jonge kapsters moeten vaardige vrouwen worden.

Op de kappersopleiding leer je hoe je mannen en vrouwen knipt. De praktijk brengt je de kwetsbaarheid en de kracht van mensen bij. De magie van handen op de huid zorgt ervoor dat zij hun masker verliezen. En omdat mannen minder vaak aangeraakt worden dan vrouwen, zijn zij daar stukken gevoeliger voor. Bij ANGELI hairstyling hebben we dus nog lang geen genoeg van mannen. Heb je een man, ken je een man of ben je zelf zo’n wonderlijk, mooi, menselijk en tegelijkertijd doodgewoon wezen? Bij de Angels van Angeli ben je meer dan welkom. In Ede en sinds kort ook in Bennekom. Mannen zijn geen vrouwen, dat is waar. Maar een wezenlijk verschil is er niet. Bij voorbaat houden wij van je.

See you next time!

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?