Showkapsels

15 Oktober, 2012 03:11
Astrid de Jager

Astrid de Jager

Sandaaltjes, flodderjurkje, nonchalante vlecht. De zon houdt ons warm, de lucht is strakblauw en er waait een briesje. De thermometer wijst om één uur ‘s middags 32 graden aan. Een bescheiden regenbuitje is op zo’n dag toegestaan, maar alleen ’s avonds. De tuintafel is dan net afgeruimd en de bloeiende hortensia’s moesten toch al besproeid. Langer dan tien minuten mag zo’n bui trouwens niet duren want de dag eindigt waar het begon; in onze tuin. In de zomer leven wij buiten op het terras. Droomzomers mogen van mij eindeloos duren.

Geloof me; alle vrouwen worden vrouwelijker in de zon. Want ons lichaam gaat zomers niet schuil onder lagen kleding. Dat kan ook niet, het is immers warm. Niemand verwacht dat we in een fleecetrui naar de markt gaan. We laten dus meer van onszelf zien, en dat maakt sexy. En sexy is niet alleen de lucky woman die al diepbruin wordt bij het ophangen van de was. Sexy zit tussen je oren. Ook als je nauwelijks kleurt kun je je armen en benen met gratie showen. Nog een misverstand is de veronderstelling dat sexy alleen past bij maatje 38. Wie dat denkt moet maar eens gaan kijken op de Caraïbischeeilanden. Daar laten alle vrouwen met trots zien wat ze in huis hebben. Uitstraling heeft te maken met overtuiging. Niet wát je bent bepaalt je aantrekkelijkheid, maar hóe je bent.

We leven in Nederland, en dat heeft veel voordelen. Er is ook een nadeel: de kwakkelzomer. We zijn het al bijna vergeten, maar dit jaar is het jaar van de kwakkelzomer. Het is ook het jaar van de winterjas, want doorlopend hebben we die moeten dragen. Het blijft nooit bij één verdwaalde kwakkelzomer. Deze zomers komen namelijk in episodes. Een reeks van kwakkelzomers is dus niet ongewoon. Dat wil trouwens niet zeggen dat we hierna een reeks droomzomers zullen krijgen. Die zomers kennen namelijk een veel minder constant ritme. Veel kwakkelzomers, afgewisseld met een enkele droomzomer. Daardoor zijn we eraan gewend dat de temperatuur binnen een week soms met vijftien graden daalt. Leuk is anders. Een kwakkelzomer maakt ons minder flatteus. Flodderjurkjes en wollen vesten verdragen elkaar slecht, met je sandaaltjes in een plas is ronduit armoedig en je nonchalante vlecht plakt na een regenbui in natte pieken op je wangen.

Van de zomer naar de herfst ging geleidelijk. Noemenswaardige temperatuurswisselingen bleven uit. Gek genoeg verheug ik me op het komende seizoen. Waarschijnlijk komt dat nu juist vanwege het gebrek aan een zinnenprikkelende zomer. De warmte die wij allemaal zo gemist hebben, die zie ik namelijk terug in de trends voor het najaar. De nieuwste modetrends verschijnen als eerste op de catwalkshows in Parijs, New York en Milaan. Dat geldt ook voor kapsels, en net als kleding is een catwalk-kapsel niet draagbaar. Maar ikzelf werd er wel blij van. De modellen droegen kapsels in gewaagde, warme kleuren en vrouwelijke, iets ondeugende coupes. Geen kapsel zo groot als een kasteel, in de kleur van een toverbal. Eerder zachtmoedig of juist jongensachtig, in opvallende aardetinten. Vertalen we dat naar kapsels voor ons, dan is de style dit seizoen stoer en toch vrouwelijk. Verzorgd haar is altijd belangrijk, maar dit najaar hoeft het allemaal niet zo braaf en beschaafd. Draag jij je haar graag kort? Lef is het sleutelwoord. Niet rommelig, wel speels. Niet ‘netjes’, wel fashionable. Heb jij liever halflang of lang haar? Dan steel je de show met dromerige, grove krullen of strakke, glanzende staarten en vlechten. Want voor welke haarstyle je ook kiest; de trend is om zoveel mogelijk van jezelf te laten zien. Van je wangen, je ogen, je jukbeenderen. Je voorhoofd, je slapen en je oren. Van je gezicht dus. De nieuwste trend op het gebied van haar is het showen van je gezicht. Durf jij het aan?

Elk seizoen verheug ik mij op de nieuwste haartrends. Niks wil ik er van missen. De ontwikkelingen volg ik op de voet. Maar tegelijkertijd zie ik steeds in iedereen een uniek persoon. ‘Mooi hoor, dromerige, grove krullen bij deze vrouw,’ denk ik dan. ‘Maar ze heeft ‘s ochtends helemaal geen tijd om het haar te stylen. Ze moet drie jongens naar school brengen. In de bakfiets’. Of: ‘Tuurlijk staat koperrood prachtig bij de gebruinde huid van deze man. Maar uitgroei is onvermijdelijk, en hij gaat zo min mogelijk naar de kapper’. Mode of niet, ik adviseer de bakfietsmoeder een coupe met lekker lange lagen. Daarmee heeft zij in een handomdraai een prachtige bos en is ze de mooiste moeder van het schoolplein. En de man met de gebruinde huid krijgt geen koperrood maar warm blond. Zo dicht mogelijk bij zijn eigen haarkleur, zodat de uitgroei hem nog meer diepte geeft. En voel jij je lekkerder met een zware pony of bedekte oren? Laat je niets aanpraten en doe wat je wilt. Daarmee laat jij je namelijk van je beste kant zien. Uitstraling is overtuiging. Niet wát je bent bepaalt je aantrekkelijkheid, maar hóe je bent.

See you next time!

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?