Stiekem pleziertje

13 Mei, 2015 09:17
Astrid de Jager
Astrid de Jager

Guilty pleasure, ik krijg ‘m maar niet vertaald. ‘Stiekem pleziertje’ komt nog het dichtste bij, hoewel dat klinkt als ‘daar komt niets dan ellende van’. Zo erg is het niet. Mijn vriendin Christien, net single, hangt dagelijks rond op Tinder. De guilty pleasure van mijn vriendin Nadia is het verzamelen van nutteloze elektronische hebbedingetjes. De mijne is schaamtevoller. Ik lees weleens het tijdschrift Vorsten.

Ik ben een glamourmeisje. Dat moet ik nuanceren. Een laagje beschaving weerhoudt mij ervan elke dag jeans te dragen, en mijn haar zit geweldig omdat ik twee kapsalons heb. Maar ik geniet van menselijk pracht en praal. In een oogwenk zie ik wat iemand aantrekkelijk maakt. Waar het perfect is, hoe het beter kan en wanneer het too much wordt. Dat komt allemaal samen in het koningshuis. Of liever gezegd; in de koningshuizen, want glamoureus stopt in Nederland bij koningin Maxima. Nee, dan Groot Brittannië. Met die chique, hoogbejaarde Queen Elisabeth, haar stijlvolle zoon Edward en zijn poederkleurige vrouw Sophie. En wijlen Diana was oprecht een échte lady. Op eenzame hoogte bevindt zich de jaloersmakend mooie Kate Middleton. Elegant, modieus en superlief, alsof ze ontworpen is in de Disney-studio’s. Voor mij is het Britse koningshuis een etalage van een snoepwinkel. Heerlijk om naar te kijken, prima dat ik er niet in mag.

Het Britse koningshuis, het Deense en ‘t Spaanse: wat mij zo boeit is hun gevoel voor schoonheid. Fantastische pakken, schitterende jurken, oogverblindende kapsels. Niet onderdanig, nooit schreeuwerig. Mannen zonder bierbuik. Vrouwen die hun mannetje staan op pumps. En weet je wat? Met status en rijkdom heeft dat allemaal niets te maken. Wij kunnen dat ook. Mijn guilty pleasure is eigenlijk heel aards. Doorloop de jaren met gratie. Wees trots op je afkomst. Daarvoor maak ik een diepe buiging.

See you next time!

Astrid de Jager

Download onze app

Smart & Simple; zo noemen wij de App van Angeli.
Drie keer tippen op je Apple of Android; met de Smart & Simple App maak je zó je afspraak met Angeli.

Direct online een afspraak maken?